مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا شما را در یک پروسه حساس قرار میدهد که اگر آشنایی کاملی با آن نداشته باشید، احتمالا در دریافت ویزای با مشکلات و چالشهای بزرگی مواجه میشوید. بسیاری از افراد تصور میکنند که بعد از انگشت نگاری بیشتر مسیر اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا را سپری کردهاند، اما باید بدانید که این دسته از افراد در اشتباه بزرگی به سر میبرند.
بعد از اینکه در سفارت کانادا نوبت گرفتید و عملیات انگشت نگاری را به طور کامل انجام دادید، بخش بزرگی از مسیر مهاجرت را پیش روی خود خواهید دید. یکی از تهدیدات بزرگی که معمولا متقاضیان بعد از انگشت نگاری از آن میترسند، ریجکت ویزا به دلایل مختلف است. در واقع شرایط اخذ ویزای کانادا بهگونهای پیش میرود که بعد از انگشتنگاری و تحویل مدارک هم امکان شکست وجود دارد.
در ادامه این مطلب به طور کامل مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بیشتر از پیش با نکات و جزئیت آنها آشنا شوید. همچنین برای آشنایی بیشتر با مسیر اخذ ویزا، دلایل ریجکت شدن و عوامل موثر بر تسریع اخذ آن را معرفی میکنیم.
ارائه مدارک تکمیلی برای اخذ ویزای کانادا
بعد از اینکه فرایند انگشت نگاری را در سفارت کانادا انجام دادید و جواب آن را دریافت کردید، باید سراغ مراحل بعدی بروید. نکته بسیار مهمی که بیشتر متقاضیان به آن بیتوجهی میکنند، عدم پاسخگویی به سفارت کانادا در صورت نیاز به مدارک بیشتر است.
در پروسه مهاجرت به کانادا ارائه مدرک مختلف مهمترین واصلیترین کاری است که باید با دقت بالایی انجام دهید. در صورتی که ارائه مدارک بهدرستی انجام نگیرد، احتمال مخالفت با درخواست ویزا بالا میرود. در بسیاری از مواقع شما مدارک لازم را آپلود میکنید، اما سفارت کانادا و اداره مهاجرت این کشور یکسری مدارک دیگر را برای برای تکمیل پرونده درخواست میکنند.
شما باید بعد از انگشت نگاری و پرداخت هزینه آن بیخیال ماجرا نشوید و همچنان پورتال خود را برای ارائه مدارک بیشتر چک کنید. معمولا اگر نیاز به ارائه مدارک بیشتر باشد، از طریق پرتال متوجه خواهید شد.
مهمترین کاری که باید در این مرحله انجام دهید، آشنایی با مدارک موردنیاز است. ازآنجاییکه مدارک هریک از روشهای مهاجرتی باهم تفاوت دارد، باید ابتدا روش مهاجرتی را تعیین کنید و سپس به کمک مشاوران تخصصی، انواع مدارک عمومی و تخصصی حوزه خود را ارائه دهید.
بیشتر بخوانیم: چک لیست مهاجرت
حضور برای انجام مصاحبه
مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا زیاد هستند، اما مصاحبه با افسر ویزا از آن دسته مراحلی است که حسابی شما را با استرس مواجه میکند. معمولا بیشتر افراد بعد از انگشتنگاری با این سوال مواجه میشوند که آیا مصاحبه با افسر ویزا ضروری است؟ در پاسخ به این دسته از افراد باید گفت که تمام روشهای مهاجرتی نیازی به مصاحبه با افسر ویزا ندارند. برای مثال متقاضیان ویزای گردشگری بدون نیاز به مصاحبه ویزای خود را دریافت میکنند.
با اینکه برخی از روشها نیاز به مصاحبه ندارند، اما در بعضی از مواقع افسر ویزا برای تکمیل اطلاعات و شفافسازی پرونده، مصاحبه با شما را ترتیب میدهد. مصاحبه با افسر ویزا بهصورت آنلاین یا حضوری برگزار میشود و شما باید برای انجام آن آمادگی لازم را داشته باشید. بسیاری از افراد مصاحبه با افسر را یک تهدید میدانند، اما در واقع شما میتوانید در این مصاحبه تمام ابهامات پرونده را شخصا برطرف کنید.
مهمترین اقدامات برای مصاحبه با افسر ویزا
هنگامی که افسر ویزا درخواست مصاحبه کرد، شما باید خود را برای آن آماده کنید. با اینکه زمان شما برای آماده شدن کم است، اما باید از قبل مهمترین نکات مصاحبه را مرور کرده باشید. مواد زیر مهمترین و اصلیترین نکاتی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید:
- بدون شک موقعیتی که برای آن درخواست میدهید، یکسری شرایط خاص دارد. افسر ویزا میخواهد از اطلاعات کامل شما درباره این شرایط اطمینان حاصل کند، بنابراین قبل از مصاحبه تمام شرایط را مرور کنید.
- مدارک خود را با دقت بالایی مورد بررسی قرار دهید و آماده پاسخگویی به سوالات مختلف در زمینه تحصیلات و سابقه کار باشید.
- چرا میخواهید به کانادا سفر کنید، این سوال یکی از سوالات پرتکراری است که افسر ویزا برای آشنایی با برنامه شما مطرح میکند. بهتر است قبل از ورود به جلسه پاسخ خود را آماده کنید.
- لباس مرتب بپوشید و قبل از شروع مصاحبه در محل حاضر باشید تا تاثیر خوبی در ذهن افسر به جای بگذارید. همچنین برای اطمینان بهتر است مدارک مهم را همراه خود داشته باشید.
دریافت جواب انگشت نگاری
هنگامی که جواب انگشت نگاری را دریافت کردید، مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا جدیتر خواهند شد. هنگامی که عملیات انگشتنگاری به اتمام رسید، یک رسید به شما داده میشود که باید آن را در پرونده خود نگه دارید. در واقع با استفاده از این رسید میتوانید از جواب نگشتنگاری مطلع شوید.
بعد از اینکه تمام این مراحل را انجام دادید، وقت آن فرا رسیده است تا از تصمیم سفارت کانادا و اداره مهاجرت این کشور مبنی بر درخواست ویزای خود مطلع شوید. در این مرحله اگر تمام کارها را بهدرستی انجام داده باشد، با درخواست شما موافقت میشود و صلاحیت لازم برای انجام سایر مراحل اخذ ویزا را به دست میآورید. در طرف مقابل اگر مشکلی در پرونده وجود داشته باشد و یا نتوانسته باشید آفیسر را متقاعد کنید، درخواست ویزا ریجکت خواهد شد.
هنگامی که درخواست ویزای شما ریجکت شود، باید دوباره از اول درخواست خود را انجام دهید، البته در اینجا نیازی به انگشت نگاری مجدد نیست.
دلایل ریجکت ویزای کانادا
برای اینکه با ریجکت ویزا مواجه نشوید، باید مهمترین دلایل ریجکتی را بهخوبی بشناسید. بهطورکلی دلایل زیادی وجود دارند که بعد از انگشت نگاری باعث ریجکتی ویزای شما میشوند که موارد زیر رایجترین آنها به شمار میآیند.
- عدم تمکن مالی کافی
- مشخص نبودن منبع سرمایه و یا چگونگی تامین آن
- نداشتن آینده شغلی معلوم در کشور مبدا (نباید دولت کانادا احساس کند که به کشور خود برنمیگردید)
- عدم ارائه اسناد، مدارک و شواهد کافی
- شاغل نبودن متقاضی
- نداشتن خانواده درجه یک در کشور مبدا (باید ثابت کنید که دلایل کافی برای بازگشت به کشور را دارید)
- عدم تطابق بودجه و توان مالی شما با مدت زمان اقامت
- ناتوانی متقاضی در متقاعد کردن افسر (باید دلیل محکمی برای مهاجرت به کانادا داشته باشید)
- وضعیت مالی میزبان در کشور کانادا و یا عدم ارائه مدارک کافی از سمت او
- ارائه مدارک نامعتبر
- داشتن سابقه اقامت بیش از حد در کانادا یا سایر کشورها
- دیپورت از کانادا و سایر کشورهای خارجی
- نقض قوانین در کشور مبدا و یا داشتن سوء پیشینه
- عدم رعایت استانداردهای بهداشتی
- ارائه اطلاعات نادرست
- نقض قوانین حقوق بشر
انجام پیکاپ ویزا کانادا
بدون شک در میان مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا، پیکاپ ویزا یا پیکاپ پاسپورت مهمترین آنها به شمار میآید. تقریبا تمام افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند، هنگام طی کردن پروسه اخذ ویزا با این سوال مواجه میشوند که پیکاپ ویزا یا پیکاپ پاسپورت چیست؟
پیکاپ ویزا یا پیکاپ پاسپورت بهمعنای درج لیبل ویزای کانادا در پاسپورت است. در واقع هنگامی که به آخرین مرحله اخذ ویزا کانادا رسیدید، یک نامه از طرف سفارت (پاس ریکوئست) دریافت میکنید که طبق آن باید پاسپورت خود را به یکی از مراکز پردازش ویزا – وک (Visa Application Center – VAC) و سفارت کانادا تحویل دهید تا درج لیبل ویزا را برایتان انجام دهند.
هنگامی که نامه پیکاپ ویزا را دریافت کردید، بدانید که به آخرین مرحله اداری دریافت ویزا رسیدهاید. البته ازآنجاییکه سفارت کانادا در داخل ایران وجود ندارد، برای انجام پیکاپ ویزا باید به کشور ترکیه یا امارات بروید.
مراحل پیکاپ ویزا کانادا
پیکاپ ویزا به نسبت دیگر مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا پیچیدگی بیشتری دارد. در واقع شما باید برای انجام کارهای اداری آن، بیش از یک بار به کشورهای همسایه سفر کنید. ازآنجاییکه سفر به دبی و ترکیه مشکلات خاص خود را دارد، باید از آژانسهای فعال در این زمینه برای ارسال پاسپورت خود استفاده کنید.
نکته بسیار مهمی که باید در زمان پیکاپ پاسپورت بدانید، فعالیت برخی از آژانسها در زمینه ارسال پاسپورت به سفارت کانادا است. برخی از آژانسها توانستهاند مجوز ارسال پاسپورت را به کشورهای ترکیه و امارات بگیرند تا بهجای متقاضیان عملیات پیکاپ ویزا را انجام دهند.
مراجعه به آژانسهایمورد تایید پلیس مهاجرت ایران، اولین مرحله برای انجام این کار است. بعد از اینکه آژانس موردنظر را پیدا کردید، باید مراحل زیر را بهترتیب انجام دهید:
- مدارک انجام پیکاپ ویزا از جمله پرینت نامه پاس ریکوئست، اصل پاسپورت و… را به کارگزار آژانس موردنظر تحویل دهید.
- در مرحله بعد کارگزار آژانس مدارک شما را به همراه پاسپورت به کشور ثالث (ترکیه یا دبی) ارسال میکند.
- در مرحله سوم مدارک شما تحویل دفاتر VAC در استانبول، آنکارا یا دبی داده میشود.
- هنگامی که پاسپورت شما به دفاتر وک (VAC) رسید، کد رهگیری یا همان Tracking ID برایتان ارسال میشود تا تا تمامی مراحل را در سایت vfs پیگیری کنید.
- پس از گذشت چند روز کاری، پاسپورت شما در سفارت کانادا با لیبل ویزا مهر میشود.
- در نهایت کارگزار پاسپورت شما را به ایرن برمیگرداند و آن را تحویلتان میدهد.
مدارک موردنیاز برای پیکاپ ویزا کانادا
همانطور که گفتیم، بعد از مراجعه به آژانسهای مورد تایید پلیس مهاجرت ایران، باید مدارک لازم را تحویل کارگزار آژانس بدهید تا آنها را به سفارت کانادا ارسال کند. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، مهمترین و اصلترین مدارکی هستند که باید برای پیکاپ ویزا تحویل کارگزار دهید.
- پاسپورت ریکوئست یا همان نامه تاییدیه ویزای کانادا
- اصل پاسپورت امضا شده
- تکمیل صفحه آخر ایمیل سفارت (وارد کردن نام، ایمیل، آدرس، رنگ چشم، قد و شماره تلفن)
- دادن یک وکالت نامه به آژانس برای انجام کارهای پیکاپ ویزا
- دو قطعه عکس 7 در 5 سانتیمتر (باید در پشت عکس مشخصات خود از جمله نام و نام خانوادگی و تاریخ گرفته شدن عکس را ثبت کنید. همچنین باید عکس را در عکاسی بگیرید)
نکات مهم در زمان پیکاپ ویزای کانادا
برای اینکه مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید هنگام پیکاپ ویزا به چند نکته بسیار مهم توجه کنید، این نکات عبارتاند از:
- در نام پاس ریکوئست یک شماره در قسمت بالا سمت چپ وجود دارد که به آن شماره UCI گفته میشود. شما باید از این شماره بهخوبی محافظت کنید و بهغیراز وکیل قانونی آن را به هیچ فرد دیگری ندهید.
- بعد از صدور نامه پاس ریکوئست، 30 روز مهلت دارید تا پاسپورت خود را به سفارت کانادا برسانید.
- آژانسی که برای ارسال پاسپورت انتخاب میکنید، باید از پلیس مهاجرت ایران مجوز داشته باشد.
- هنگامی که پاسپورت را به آژانس تحویل دادید، از آنها رسید دریافت کنید.
- بعد از اینکه پاسپورت را از آژانس دریافت کردید، حتما اطلاعات خود را روی لیبل ویزا کنترل کنید.
بیشتر بخوانیم: نحوه تمدید پاسپورت ایرانی در کانادا چگونه است؟ – راهنمای کامل تمدید پاسپورت ایرانی
بهترین راه برای طی کردن مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا
مراحل بعد از انگشت نگاری سفارت کانادا پیچیده هستند، به همین دلیل باید از تخصص افراد حرفهای استفاده کنید. در حال حاضر موسسههای مختلفی وجود دارند که با دادن مشاوره تخصصی مراحل مهاجرت به کانادا را راحتتر میکنند. در واقع این افراد درصد ریجکتی ویزا را به پایینترین حد ممکن میرسانند. سازمان مهاجرتی نگار یکی از معتبرترین سازمانهایی است که در کشور کانادا فعالیت میکند و به کمک مشاوران حرفهای و وکلای باسابقه خود مسیر مهاجرت را برایتان هموار و بدون دردسر میکند.