مزایا و معایب استارتاپ ویزای کانادا کدامها هستند؟ اخذ ویزای استارتاپ کانادا چه معایبی دارد؟ برای اخذ ویزای استارتاپ باید چه شرایطی داشته باشیم؟ اینها سؤالاتی هستند که معمولاً متقاضیان مهاجرت به کانادا با آن مواجه میشوند. ویزای استارتاپ کانادا (Canada Start-Up Visa) یکی از بهترین روشهای مهاجرت به کانادا است که به نسبت بسیاری از روشهای مهاجرت برتری دارد.
با اینکه ویزای استارتاپ کانادا یک روش عالی برای مهاجرت بوده و مزایای بسیار زیای را برایتان به همراه دارد، اما بدون شک انتخاب این روش معایبی هم برایتان به همراه خواهد داشت. در بسیاری از مواقع معایب ویزای استارتاپ باعث میشود که افراد از اخذ این ویزا دلسرد شده و نتوانند تصمیم بهتری برای مهاجرت اخذ کنند.
بهترین و مناسبترین استراتژی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا این است که ابتدا اطلاعات کاملی درباره مزایا و معایب استارتاپ ویزا کانادا به دست بیاورید تا در نهایت تصمیم درست را اتخاذ کنید. در ادامه این مطلب شما را با انواع مزایا و معایب ویزای استارتاپ کانادا آشنا کرده و به شما خواهیم گفت که آسانترین راه برای اخذ این ویزا کدام است.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
یکی از مهمترین و اصلیترین نکاتی که باید درباره اخذ ویزای استارتاپ کانادا (Canada Start-Up Visa) بدانید این است که اداره مهاجرت کانادا برای اعطای این ویزا شرایط خاصی را تعیین کرده که باید همه آنها را داشته باشید. درواقع میتوان گفت که با بررسی شرایط تعیین شده برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا، میتوانید اطلاعات زیادی درباره مزایا و معایب آن کسب کنید. موارد زیر مهمترین و اصلیترین شرایط اخذ ویزا استارتاپ کانادا هستند:
داشتن نامه حمایتی
اولین و مهمترین شرطی که باید برای دریافت ویزای سرمایهگذاری کانادا داشته باشید این است که از طرف یکی از سازمانهای مورد تأیید کانادا نامه حمایتی (LOS) داشته باشید. سازمانهای مورد تأیید کانادا برای دریافت نامه حمایتی عبارتاند از:
- سرمایهگذاران فرشته (Angel Investor groups)
- سرمایهگذاران ریسکپذیر (Venture Capital Funds)
- مراکز رشد (Business Incubators)
تسلط روی زبان انگلیسی
بیشتر راههای مهاجرت به کانادا، شرط تسلط روی زبان انگلیسی را برایتان قرار دادهاند؛ اما میزان تسلط برای هرکدام از آنها فرق میکند. ویزای استارتاپ کانادا از آن دسته ویزاهایی است که برای اخذ آن لازم نیست نمره بالایی در آزمونهای زبان انگلیسی کسب کنید. طبق آخرین قوانین اداره مهاجرت کانادا، متقاضی ویزای استارتاپ باید حداقل مهارت زبان انگلیسی و یا فرانسوی را رد سطح CLB 5 داشته باشد.
بودجه کافی برای اقامت
برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا باید ثابت کنید که تمکن مالی لازم برای اقامت خود و خانواده را در کشور کانادا دارید. مبلغ لازم برای اثبات تمکن مالی برای فرد متقاضی، 13757 دلار کانادا و به ازای هر نفر از اعضای خانواده حدود 4 هزار دلار افزایش پیدا میکند.
داشتن ایده نوآورانه و مطابق مارکت کانادا
یکی از نکات بسیار مهمی که باعث اخذ ویزای استارتاپ کانادا میشود این است که ایده شما نوآورانه بوده و مخصوص مارکت کانادا باشد. موارد زیر مهمترین ویژگیهای ایده نوآورانه هستند:
- ایده شما تکراری نباشد.
- باید مشکل بازار کانادا را شناسایی و آن را حل کند.
- ایده شما اشتغالزایی کرده و از نیروی کار داخل کانادا استفاده کنید.
مهمترین مزایای استارتاپ ویزا کانادا
مزایای استارتاپ ویزا کانادا آنقدر جذاب هستند که بسیاری از سرمایهگذاران و کارآفرینان مختلف را برای مهاجرت به کانادا ترغیب میکنند. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، مهمترین و اصلیترین مزایای استارتاپ ویزا کانادا هستند:
اخذ اقامت دائم کانادا
یکی از دغدغههای مهم افراد این است که هنگام مهاجرت به کانادا بتوانند اقامت خود را دائم کرده و در نهایت پاسپورت این کشور را اخذ کنند. برای اینکه بتوانید اقامت دائم کانادا را در زمان کمی اخذ کنید، قطعاً ویزای استارتاپ کانادا یک گزینه بسیار عالی به شمار میآید. درواقع مسیر دریافت اقامت دائم کانادا با ویزای استارتاپ مستقیم بوده و امکان دریافت اقامت برای همسر و فرزندان زیر 22 سال هم فراهم است.
هزینه پایین برای دریافت اقامت
یکی دیگر از مزایای استارتاپ ویزا کانادا این است که در مقایسه با سایر روشهای سرمایهگذاری هزینه کمتری برای دریافت اقامت دائم به همراه خواهد داشت. شما میتوانید با پرداخت 2140 دلار کانادا اقامت دائم را برای خود اخذ کنید؛ همچنین امکان اخذ اقامت دائم برای همسرتان با هزینه 1365 دلار امکانپذیر است. درصورتیکه میخواهید برای فرزندان خود اقامت دائم بگیرید، باید 23 دلار برای هریک از آنها بپردازید.
امکان مهاجرت برای تیم کسبوکار
کارآفرینان و سرمایهگذارانی که قصد راهاندازی استارتاپ را دارند، میتوانند ویزای استارتاپ را برای 2 الی 5 نفر از همتیمیهای خود اخذ کنند.
نداشتن دردسر زبان انگلیسی
بیشتر راههای مهاجرت به کانادا نیاز به اخذ مدرک آزمونهای معتبر از جمله آیلتس و تافل دارند، اما اخذ ویزای استارتاپ کانادا کمترین سطح زبان انگلیسی را از شما درخواست میکند.
عدم محدودیت در فعالیت تجاری
اصلاً مهم نیست که فعالیت تجاری شما سنتی است یا مدرن، در هر حال شما میتوانید در صورت داشتن شرایط لازم ویزای استارتاپ کانادا را اخذ کرده و بدون هیچ مشکلی اقامت دائم را اخذ کنید. همچنین بعد از سه سال زندگی در کانادا میتوانید برای درخواست پاسپورت و شهروندی کانادا اقدام کنید.
عدم تأثیر شکست یا توقف بیزینس
یکی از بزرگترین دغدغهای که افراد با آن مواجه میشوند این است که با شکست استارتاپ یا بیزینس، اقامت آنها باطل نشود. نکته بسیار مهمی که باید درباره ویزای استارتاپ کانادا بدانید این است که شکست بیزینس یا توقف آن نقشی در اقامت شما ندارد. هنگامی که به همکاران خود اقامت دائم را اخذ کنید، تحت هر شرایطی میتوانید در کشور کانادا بمانید.
دریافت اقامت کاری
ورک پرمیت کانادا مجوز کار و حضور در این کشور است که شما با استفاده از آن میتوانید زودتر ویزای استارتاپ را اخذ کنید. مجوز ورک پرمیت به شما اجازه میدهد برای یک سال در کانادا حضور پیدا کنید، اما باید ثابت کنید که در این مدت اقداماتی مانند ثبت شرکت، گرفتن مجوزهای شرکتی و… را انجام دادهاید.
بهرهمندی از حقوق شهروندی
با اخذ ویزای استارتاپ کانادا میتوانید از برخی حقوق شهروندی مانند تحصیل رایگان برای فرزندان، بیمه درمانی رایگان، اجازه کار فول تایم برای شما و همسرتان، فرصتهای شغلی زیاد و… بهرهمند شوید.
دسترسی به استعدادهای جهانی و فاندهای دولتی
ویزای استارتاپ کانادا به شما این امکان را میدهد تا در حوزه فعالیت خود به استعدادها و نخبههای بسیار زیادی دسترسی داشته و از سازمانهای مختلف کمکهای مالی مختلفی را دریافت کنید.
امکان اخذ ویزا برای تمامی افراد
اخذ ویزای استارتاپ کانادا محدودیت خاصی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران به همراه ندارد؛ یعنی شهروندان تمام کشورهای جهان میتوانند برای اخذ ویزای استارتاپ درخواست دهند.
افزایش ظرفیت پذیرفتهشدگان
کشور کانادا ظرفیت خاصی را برای پذیرش کسبوکارها تعیین کرده است، هنگامی که به میزان ظرفیت پذیرش استارتاپهای کانادا نگاه میکنیم، به این نتیجه میرسیم که در سالهای آینده میزان پذیرش استارتاپها بهشدت بالا میرود.
معایب استارتاپ ویزا کانادا
با اینکه مزایای استارتاپ ویزا کانادا زیاد بوده و وضعیت زندگی و درآمد شما را حسابی تغییر میدهند، اما معایب این ویزا ممکن است چالشها و دردسرهای مختلفی را برایتان به همراه داشته باشند. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، مهمترین و اصلیترین معایب استارتاپ ویزا کانادا هستند:
احتمال شکست بیزینس
هنگامی که در کشور کانادا کسبوکار خاصی را راهاندازی میکنید، باید اطلاعات دقیقی درباره بازار کانادا و موانع احتمالی، میزان رقابتپذیری و… داشته باشید تا بتوانید در این کشور به ثبات برسید. ازآنجاییکه کسب این اطلاعات و رقابت در بازار برای بسیاری از افراد سخت است؛ احتمال شکست بیزینس و یا توقف آن وجود دارد.
ریسکهای مالی
اخذ ویزای استارتاپ کانادا و فعالیت تجاری در این کشور قطعاً هزینههای غیرقابلپیشبینی را برایتان به همراه خواهد داشت؛ درواقع شما بهغیراز هزینههای دولتی اخذ ویزا، اقامت دائم و راهاندازی کسبوکار با هزینههای مختلفی برای بقای کسبوکار مواجه میشوید.
حمایت یک سازمان تأیید شده
همانطور که گفتیم، برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید حمایت یکی از سازمانهای مورد تأیید کانادا را داشته باشید. معمولاً این سازمانها بر اساس معیارهای مختلف ارزیابی استارتاپها را انجام میدهند؛ بنابراین احتمالاً انجام این کار زمانبر، هزینهبردار و نامطمئن است.
جذب سرمایه کافی
شاید بسیاری از افراد بتوانند از عهده هزینههای اخذ ویزا و اقامت دائم ویزای استارتاپ بر بیایند، اما جذب سرمایه لازم از سازمانها و سرمایهگذاران حمایتکننده مقداری سخت و دشوار است. شما باید یک ایده بسیار عالی ارائه کنید تا سازمانها و سرمایهگذاران حاضر باشند سرمایه 100 الی 200 هزار دلاری به شما ارائه کنند.
داشتن تمکن مالی در کنار روحیه و دانش کافی
برای اینکه بتوانید ویزای استارتاپ کانادا را اخذ کنید، باید از عهده هزینههای اخذ ویزا، هزینه اقامت دائم، هزینه زندگی در این کشور، هزینه راهاندازی کسبوکار و… بر بیایید؛ البته داشتن تمکن مالی تنها شرط رسیدن به موفقیت نیست، شما باید در کنار تمکن مالی بالا روحیه و دانش کافی برای راهاندازی کسبوکار و انجام کار تیمی را داشته باشید تا به موفقیت برسید.
الزامات انطباق با برنامه مهاجرتی
یکی از معایب استارتاپ ویزا کانادا که ممکن است برای شما سخت و طاقتفرسا باشد، انطباق با برنامه مهاجرتی است؛ درواقع شما برای اخذ ویزای دائم کانادا، باید 2 الی 3 سال در کانادا بمانید.
محدودیت زمانی
راهاندازی استارتاپ در کانادا یک محدودیت زمانی برای شما ایجاد میکند که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. هنگامی که ویزای استارتاپ را اخذ میکنید، دولت کانادا به شما 5 سال فرصت میدهد که کسبوکار خود را به درامد برسانید و یا از آن خارج شوید؛ در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر محدودیت خاصی برای کارآفرینان ایجاد نمیکنند.
ریسک بالای ویزا برای افراد سالخورده
علاوه بر شرکتها و یا کارآفرینانی که سرمایه کافی برای راهاندازی استارتاپ در کانادا را ندارند، افراد سالخورده و بالای 60 سال هم بهسختی میتوانند ویزای استارتاپ را اخذ کنند. معمولا در چنین شرایطی درخواست ویزا ریجکت میشود.
درصد موفقیت اخذ ویزای استارتاپ کانادا
معمولاً هنگامی که با مزایا و معایب استارتاپ ویزا کانادا آشنا شدید، تا حد زیادی مسیر مهاجرتی برایتان مشخص شده و میتوانید تصمیمی نهایی خود را اتخاذ کنید. یکی از مهمترین موضوعات مهمی که باید درباره اخذ ویزای استارتاپ بدانید، میزان درصد موفقیت آن است. بسیاری از افراد قبل از اقدام برای اخذ ویزای استارتاپ با این سؤال مواجه میشوند که درصد موفقیت اخذ ویزا چقدر است؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت که میزان موفقیت اخذ ویزای استارتاپ به فاکتورها و عوامل زیادی بستگی دارد؛ بدون شک مهمترین و اصلیترین فاکتور، ارائه یک ایده کاملاً متفاوت برای مارکت اقتصادی کانادا است. هرچه طرح اقتصادی شما برای استارتاپ قویتر باشد، احتمال موفقیت آن برای جذب سرمایهگذار بیشتر میشود. از دیگر عوامل مؤثر در موفقیت اخذ ویزای استارتاپ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن دانش و مهارت کافی در حوزه استارتاپ
- انتخاب یک مؤسسه مهاجرتی قوی و باتجربه
- تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی
بیشتر بخوانیم: مبلغ تمکن مالی مورد نیاز ویزای استارتاپ کانادا
بهترین سازمان مهاجرتی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا
بسیاری از افراد بعد از آشنایی با مزایا و معایب استارتاپ ویزا کانادا با این سوال مواجه میشوند که بهترین راه برای مهاجرت به کانادا و اخذ ویزای استارتاپ چیست؟ همانطور که گفتیم، یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت اخذ ویزای استارتاپ این است که بهترین و معتبرترین موسسه مهاجرتی را انتخاب کنید تا با ارائه خدمات حرفهای خود، مسیر مهاجرت و اخذ ویزای استارتاپ را برایتان آسانتر کنند.
امروزه موسسههای مهاجرتی مختلفی وجود دارند که افراد را برای مهاجرت به کانادا راهنمایی میکنند؛ بدون شک سازمان مهاجرتی نگار به دلیل ارائه خدمات کامل در زمینه مهاجرت به کانادا، بهرهمندی از بهترین مشاوران مهاجرتی و حقوقی، بهرهمندی از وکلای باسابقه و ثبت سازمان خود در استان بریتیش کلمبیا کانادا یکی از بهترین و معتبرترین سازمانهای مهاجرتی برای اخذ استارت آپ ویزای کانادا و سایر ویزاهای این کشور است.
سوالات متداول
بله علاوه بر شخص اصلی، امکان دریافت اقامت دائم برای همسران و فرزندان زیر 22 سال وجود دارد.
خیر، شکست استارتاپ یا توقف آن تأثیری روی روند اخذ اقامت دائم شما و یا ابطال آن ندارد.
بله امکان کار با چند سرمایهگذار کانادایی و دریافت نامه حمایتی از آنها وجود دارد.
بله حداکثر 5 شریک یا همتیمی میتوانند به کمک برنامه استارتاپ اقامت دائم کانادا را اخذ کنند.